Franjo Hegediš : U prvi lov iz očevog ranca

Čovek da bi bio dobar lovac mora se roditi kao lovac, jer lovac se ne postaje, to čovek mora voleti, kaže Franjo Hegediš jedan iz grupe lovaca sa trenutno najvećim stažom u opštini. Kao da je juče bilo, Franji pamti prva lovačka iskustva, kad ga je kao malog otac u ruksaku „nosio“ u lov.

Nastavi sa čitanjem

Sećanja Steve Popovića: Kad su svirali Pirati i Gusari...

Oni stariji nostalgičari prohujalih vremena često se vraćaju u muzičke 60.  godine kad su svetom harali Bitlsi i Rolinstounsi. Prateći muzičke trendove tih vremena i na prostoru bivše Jugoslavije kao pečurke posle kiše počinju da niču grupe čija muzika se i danas rado sluša: Siluete, Crveni koralji, Indeksi. Male sredine poput Apatina nisu ni malo zaostajale za tom muzičkom euforijom.

Nastavi sa čitanjem

Nebojša Šćekić- Slikar sunca iznad Apatina

Čovek dođe u godine kad oseti potrebu da ostavi neke plodove svog rada, pa još kad za to ima i dara. Upravo ova misao je postala i linija vodilja za apatinskog umetnika Nebojšu Šćekića, koji je u svom ukusno opremljenom ateljeu na krovu zgrade, bliže oblacima nego zemlji našao svoj mir i inspiraciju.

Nastavi sa čitanjem

"Kod Nevenke": Vek života sonćanskog bircuza

Ne kaže se uzalud da je kafana centar svakog sela ili grada. Ne samo centar,već i pulsometar – žila kucavica. U Sonti u neka lepa vremena svaka treća kuća je imala kafanu, i sve radile. Promenila se vremena, nestale i kafane. Sve, sem jedne. Odmah tu iza nekadašnjeg Doma omladine jedna se opire zubu vremena, i uporno opstaje već skoro vek. Mladja i lepša nego ikad.

Nastavi sa čitanjem

Timber by EMSIEN 3 Ltd BG