• Teaser Image

Apatin dobio mini sportski centar u srcu grada

U dvorištu gimnazije "Nikola Tesla" na svečani način su otvoreni renovirani sportski tereni koje će od sada pored učenika gimnazije i gradjevinske škole moći da koriste i svi građani Apatina. 

 

 Svečanosti otvaranja ovih terena su pored brojnih građana, mladih sportista i predstavnika lokane samouprave prisustvovali Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Vojvodine, Vladimir Batez pokrajinski sekretar za omladinu i sport, Dušan Marijan načelnik zapadnobačkog okruga, a najveći aplauz su dobili članovi državne basket reprezentacije koji su u Kini nedavno Srbiji doneli titulu Svetskih prvaka. 

Pozdravljajući prisutne u ulozi domaćina direktor gimnazije Vojislav Petrović je dao naglasak na školski sport i govoreći o značaju fizičke aktivnosti među mladima izrazio zadovoljstvo što su škola i sam grad dobili ovaj mini sportski centar. Zamenica predsednika Opštine Dubravka Korać je izrazila zadovoljstvo što je jedna ideja koja postoji već nekoliko godina konačno realizovana zajedničkim ulaganjem Opštine Apatin i pokrajine. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je svojim govorom zvanično ove terene predao na upotrebu građanima Apatina.

Kompleks sportskih terena sačinjavaju tereni za basket, mali fudbal, rukomet i mini teretana na otvorenom. Cela investicija je vredna 11 miliona i 296.000 dinara od čega je blizu 8 miliona i 200.000 dinara obezbedila pokrajinska vlada a razlika sredstava do ukupnog iznosa je izdvojena iz budžeta opštine Apatin. 

 Foto: 025 info

Timber by EMSIEN 3 Ltd BG