• Teaser Image

Košarka: Širok Dunav, ravan Srem

Nastavak prvenstva Prve regionalne lige košarkaši "Dunava" su obeležili hrabrom i požrtvovanom igrom koja je donela zlata vredne bodove protiv favorizovanog "Srema" (78:76).

Već sam start je označio tok utakmice kad su domaćini ostvarili vođstvo od 12:0, a gostujući tim je prvu loptu ubacio kroz obruč tek u 6.minutu. Ovo brzo vođstvo kao da je malo uplašilo i apatinske košarkaše, usledio je period nesigurne igre što su gosti prvenstveno šutevima sa distance za tri poena iskoristili i rezultatski sačuvali priljučak. Nastavak utakmice je doneo isti odnos snaga na terenu. Borbenom i organizovanom igrom tim "Dunava" je umešno čuvao vođstvo, a ekipa "Srema" praktično nije ni igrala, već je sve bazirala na šuteve sa daljine, koji su im na ovoj utakmici polazili za rukom. Ovom pobedom Dunav je napravio velik korak ka begu iz opasne zone pa u narednim utakmicama mogu opuštenije i bez velikog grča da jure nove pobede za što bolji plasman na tabeli.

 

Dunav: Miljević, Novaković, Medić 3, Gagić 18, Vujin 5, Perlić 18, Genal 14, Leovac 5, Rajačić, Žakula, Mandić, Marjanović 15

Timber by EMSIEN 3 Ltd BG