• Teaser Image

11. Memorijal Nemanja Stambolija: Pobednički pehar otišao u Borovo

Pobednik 11. Memorijala Nemanja Stambolija je HRK „Borovo“,koji su u finalu savladali domaćina „Apatin“ rezulataom 21:12. Opšti utisak svih prisutnih je da je pobednički pehar otišao zasluženo preko Dunava.

Rukometni klub „Apatin“ koji tradicionalno svake godine pred nastavak prvenstva organizuje ovaj turnir u znak sećanja na talentovanog golmana kluba i kadetske reprezemtacije je ove godine organizovao jedan od najkvalitetnijih turnira do sada. Tome su prvenstveno doprineli klubovi učesnici koji su svojim igrama držali pažnju svih prisutnih u hali.

U prvoj utakmici „Apatin“ je savladao mađarski „Bajai kse“ u čijim redovima igraju i tri asa apatinskog rukometa, Krec,Mandić i Kukić rezultatom 25:21. U drugoj utakmici između „Borova“ i „Sivca“ se očekivala velika neizvesnost, ali je zahvaljujući pre svega odličnoj igri poletnog tima iz Hrvatske to izostalo. „Borovo“ je bilo ubedljivo – 29:21. Pre početka razigravanja za plasman publici su se predstavili i polaznici škole rukometa RK „Apatin“ i dobrim potezima oduševili sve prisutne. Usledila je utakmica za treće mesto, i ubedljiva pobeda „Sivca“ protiv „Bajai kse“ – 28:16.

U kulturno umetničkom programu su nastupili članovi dečijeg ansambla KUD „Dunav“, a onda finale. Rukometaši „Apatina“ su tek u početnoj fazi priprema za nastavak prvenstva, dok „Borovu“ narednog vikenda počinje prvenstvo. To se i pokazalo na terenu jer je mladi tim „Borova“ pokazao da s pravom cilja Prvu hrvatsku ligu. Na kraju zaslužena pobeda nad domaćinom 21:12. Priznanja najboljima je uručila Nikolina, sestra Nemanje Stambolije.

Najbolji strelac je Marko Čabai (Sivac) sa 21 golom. Najbolji golman je Davor Milićević (Bajai kse) a najbolji igrač Borna Zatezalo (Borovo).

 

Konačan plasman:

  1. Borovo
  2. Apatin
  3. Sivac
  4. Bajai kse
Timber by EMSIEN 3 Ltd BG