• Teaser Image

Pioniri OKK Apatin odigrali finale u Bačkoj Topoli

U organizaciji Košarkaškog kluba "Topola" iz Bačke Topole, u subotu je  održan međunarodni turnir u košarci za pionire. Pored domaćina, učestvovale su ekipe OKK "Apatin" ,KK "Vrbas" i "Sopron Tigrisek" iz Šoprona, Mađarska. Nakon polufinalnih utakmica u kojima su pobede izvojevali "Apatin" i "Vrbas", održano je takmičenje u brzom šutiranju. Od devet prijavljenih igrača najboljim se pokazao Nikola Delić iz Apatina, a pehar mu je uručioigrač KK "Topola" , Mark Onasoga Ayoola.

U susretu poraženih iz prvih utakmica, "Topola" je pobediila "Šopron", a u finalu turnira, "Vrbas" je nadigrao OKK "Apatin" sa 63:39. Svim učesnicima su na kraju turinira uručene diplome i priznanja a Ayoola im je zaželeo mnogo novih sportskih uspeha i skoro viđenje na sledećem turniru.Za KK Apatin nastupili – Nikola Mandić, Nikola Barać, Boško Pajović, Miloš Glušica, Stefan Poturica, Stefan Ćulibrk, Nemanja Šimon, Jovan Balog, Dejan Vinter, Dimitrije Dvornić, Filip Šarac,  Veljko Džunić, Stefan Dražić,  Dejan Roknić, Nikola Delić I trener Nenad Ugarković.

Pored osvajanja drugog mesta, dominaciju u kategoriji pionira košarkaši Apatina su potvrdili osvojivši i jednu individualnu nagradu. Naime, sa 17ubačenih koševa u jednoj minuti, Nikola Delić je bio prvi šuter turnira.Delić je prve košarkaške korake napravio u OKK Apatinu pre tri godine, ide u 5 razred OŠ Žarko Zrenjanin, igra na poziciji beka-šutera i član je stalne postave u svom timu.

Timber by EMSIEN 3 Ltd BG